Пожароустойчиви врати и прегради-Дървени пожароустойчиви врати
Пожароустойчиви врати и прегради-Дървени пожароустойчиви врати Пожароустойчиви врати и прегради-Дървени пожароустойчиви врати

Пожароустойчиви врати и прегради-Дървени пожароустойчиви вратиДървени врати пожароустойчиви


Дървени пожароустойчиви врати OPERA

В продуктовата гама пожароустойчиви врати на СОЛИД , присъства и модела „ Опера” . Това е дървена пожароустойчива врата с определена граница на пожароустойчивост. Когато визията в сградата е от основно значение но със специфични изисквания ( пожароустойчивост , шумоизолация ) ние предлагаме продукта Opera на Dierre .

Перфектната визия и широката гама от цветове и модели прави дървените пожароустойчиви врати предпочитан продукт за хотели и обществени сгради Дървени Пожароустойчивите врати. Осигуряването на максимално ниво на пожарозащита в тези сгради е повече от необходимо, както и създаването на приятна и функционална среда. Пожароустойчивата врата Opera е създадена точно за това. Нейното здраво и недосегаемо ядро – сетифицирано като REI 30 и REI 60 в съответствие със стандарта UNI 9723, както и звукоизолираната й версия – са създадени от революционна система от устройства и технологии. Може да бъде завършена по всякакъв начин, който вие избирате, да се слее с околностите и да изразява вашия стил.

Предимства на дървените пожароустойчиви врати

:
Основното предиство на този модел врати е в съчетанието на елегантност , стабилност и сигорност по отношение на защита от пожар. Вратите са създадени за да ви улеснят при всички обстоятелства и да направят престоя на вашите гости безопасен и приятен във всеки аспект.

Сертификат REI на дървените пожароустойчиви врати


Вратите Opera отговарят на всички директиви за пожаробезопасност регламентирани от Европейския съюз . Нейните многобройни модели са сертифицирани като REI 30 и REI 60 съобразно стандарта UNI 9723. Сертификатър удостоверява способността на вратата да запазва в определено време: R (resistance) – механическата си устойчивост, E (emission) – да не пропуска продуктите на горенето и I (insulation) – да изолира помещението от температурата на пожара. Комбинацията на тези три способности формира абревиатурата REI, където числото след нея показва времето, в което вратата запазва трите си способности : 30 или 60 минути.

Система на закрепване на дървените пожароустойчиви врати

Профилна каса от ламинирано дърво снабдена с три панти за закрепване на крилото . Благодарение на контра каса с дебелина 20 мм. , вратата може да се монтира на всякакъв зид . Предварително се закрепва контра касата и към нея се монтира основната каса . Крилото е изработено от фурнировано ПДЧ в различни типове дърво и широка гама от цветове с обща дебелина от 55мм. Термо-раздуващ се уплътнител разположен от трите страни на касата, както и в горната и долната страна на крилото . Вграденият от долната страна на вратата падащ праг осигурява изолиране от температурата при пожара, не пропуска продуктите на горене, както и увеличава звукоизолацията.
Пантите са тип Anuba, подсилени и регулируеми. Предварително натегнатата пружина гарантира автоматичното и сигурно самозатваряне на вратата независимо от нейният размер при всяка ситуация. Опция се явява автомата за самозатваряне с плъзгащо рамо за усигуряване на плавно затваряне. Бравата може да бъде секретна или антипаник с вътрешно освобождаване на заключващият механизъм.

Покритието на дървените пожароустойчиви врати:

Вратите Opera могът да се направят от много видове дърво, от най-традиционните до най-скъпите и редки видове. Opera може да бъде лакирана във всеки един цвят по скалата RAL. Платното може да е гладко, със закрепени орнаменти, фрезовано, както и по персонален дизайн.
Вратите Dierre се боядисват с екологично чист продукт на водна основа от последно поколение, повишаващ издържливоста на покритието, като в същото време спомага за опазването на околната среда.

Аксесоари на дървените пожароустойчиви врати:

Предлага се голям избор от комбинации на дръжки в лъскав месинг или хром, комплектовани за обикновена брава, антипаник брава или електронна брава с магнитни карти. По запитване е възможно поставянето и на други типове брави. Вратите Opera са първите пожароустойчиви врати сертифицирани по UNI 9723 със специален серификат за монтаж в гипсокартонени стени, както и в тухлени. Автоматичния падащ праг е вграден в долната част на вратата, за да осигури защита от дим. Звукуизолиращият вариант е снабден с вътрешна изолация и високо звукоизолиращ падащ праг, за да гарантира абсолютно уединение и спокойствие.

Пожароустичива врата Opera от дърво. Точно каквато вие искате.
С дървената пожароустойчива врата Opera, защитата от пожар е изпълнена с чара и атрактивността на дървото, създавайки естествен ефект от висока класа. Изборът на пожарозащита и изолация са ваши, както и изборът на тип дърво, цвят, екстри, дръжки и брави, отговарящи на вашите нужди и начин на живот. Естествено, всичко това с размери, посока на отваряне и остъкление, каквито вие предпочитате.