Продукти - Security doors

Security doors
Световна новост

Elettra Wall Security –

Електромеханична блиндирана врата
с електронно управление и невидимо окачване!
Блиндиранта врата Elettra Wall Security Ви предоставя
максимална сигурност съчетана със изключителен дизайн

Устройство на Блиндираните врати

Блиндираните врати представляват специален вид усилени врати. Най-често усилващите елементи са направени от метал, точно поради тази причина можете да чуете и другото им наименование - метални врати. Но тук трябва да споменем и няколко разлики: една обикновенна метална врата може и в общия случай е по-неустойчива от специално проектираните да издържат големите предизвикателства на крадците Блиндирани врати. Както можете да се убедите и сами, като прочетете информацията за една от основните фирми производителки на Блиндирани врати в света - Dierre.

Границата между дома и външния свят, първите черти на вашата индивидуалност, това представлява входната врата във вашата къща.
Всяка блиндирана врата Dierre е на първо място в защита на вашият дом срещу нежелано проникване - взлом. Тези врати са създадени с помоща най-модерни устройства за сигурност и технологии, които само Dierre може да предложи на своите клиенти.
Блиндираната врата може да се облече както искате, да се хармонизира с вас и да отрази начина ви на живот.


Блиндирани врати

Фирма Dierre S.p.A. – Италия е най- големият производител на блиндирани врати (350 хил./годишно) в Европа. Тя притежава пет съвременно оборудвани завода, в които освен блиндирани врати се произвеждат пожароустойчиви, интериорни, гаражни, метални врати и брави.
Крилото и касата на блиндираните врати са изработени от профилирана, електропоцинкована стомана. Роботизираната поточна линия се грижи за най-голямо качество и прецизност при изработката на блиндирани врати. Крилото е покрито с интериорни плоскости в над 12 000 разновидности. Oбкантващият профил на крилото е от пластифицирана стомана така блиндираната врата става ударо и взломо устойчива. Заключването на металното крило към металната каса е четиристранно и се осъществявя с моторни брави, касови брави и/или брави със секретни патрони с електронно блокиране. Това придава изклучителната сигурност на Блиндираните врати, които са произведени от фирма Dierre S.p.A. Бравите притежават функция прекодиране (във всеки един момент могат да бъдат закупени запечатани нови ключове и да бъде сменена секретността на бравата). Уплътнителите “Hitech” осигуряват топло и шумоизолацията на жилището. Стандартно във вратите са вградени: регулируем падащ праг (за уплътнение към пода), девиатор (за странично заключване), регулируеми панти с лагер MICRON и пасивни шипове за защита на пантите. Благодарение на фиксаторът на отварянето вратата защитава жилището от взлом. В Блиндираните врати на Диере се монтират широкоъгълни шпионки - 160 – 200 градуса. Обковът бронз е по избор: фиксирана или подвижна топка с дръжка.
Блиндираните врати предлагани от СОЛИД ООД притежават сетификати за взломоустойчивост по ENV 1627-1 , маркирани са със знак CE и се придружават от декларации за съответствие на производителя. Фирма Dierre S.p.A. е сертифицирана по ISO 9001:2000. Блиндираните врати притежават 2 години европейска гаранция.

Панели за Блиндирани врати

Всеки стил и вкус може да бъде задоволен в рамките на хиляди цветове, видове дърво и орнаменти предложени от Dierre: фрезовани панели, пантографирани. панели с корнизи, лакирана, масивно дърво лакирано на водна основа или в двойно облицован алуминий. Има и богат избор от модели, направени от група специалисти резбари и продуктови ръководители, чиито вкус извайва в старинен стил дърво от орех, кестен, дъб и череша с техниките на традиционната дърворезба и инкрустация.

Специално за Dierre, дръжки, топки и герб плочи одобрен от Джуджаро дизайн. Предлага се в бронзов, посребрен алуминий, бял или черен лак и по-твърд месинг с добавена система за защита: вътрешнa капачка на ключалката, която се отваря и затваря при използване на ключа, за предотвратяване от шпионаж вътре в къщата. Също така обков „ New Creta„ за Блиндирани врати се предлага в бронзов или сребърен алуминий, полиран или месинг.


Перфектният баланс на Блиндираните врати

Пантите „ Микрон „ стандарто вградени в някои модели Блиндирани врати, като опция за други и стандарт за всички двукрили врати. Спомагат за прецизното регулиране на крилото към каса. чрез движение на пантата във всяка една посока ( височина. дълбочина и хоризонтално изместване). По този начин се елиминират грешки при монтажа и се осигурява перфектното уплътнение на вратата.


Падащ праг при Блиндираните врати

Всички модели блиндирани врати на Dierre са оборудвани стандарто с падащ праг. Лостов механизъм снабден с гумен уплътнител работещ в затворено положение на варата. При затваряне на крилото вграден в механизма палец се притиска в касата на вратата и избутва лост с гумен уплътнител за изолоране от долната страна на вратата а при отваряне автоматично се повдига във вътрешността на вратата. Перфектното решение за топло, шумо и димо изолация.


Ограничител на отварянето

Благодарение на новото устройство за ограничаване на отварянето „ OPEN VIEW ще можете да се насладите на лимитирано отваряне на блиндираните врати с възможност за поглед пред тях и същевременно с това металната врата ше ви защити от нежелано проникване. Новото устройство, вградено в горната част на рамката, позволява допълнително заключване маниполирано от вътрешната страна на блиндираните врати.


"NO SLAM" система в Блиндираните врати

Тази система запазва отварянето и затварянето на блиндираната врата изцяло под контрол. Така предотвратяваме нежелани ефекти от силен вятър, въздушни течения като предпазваме деца, хора с увреждания, животни или просто ограничаваме принудителното затваряне на вратата.


Вратата е снабдена с устройство, което позволява фиксирането и на определени ъгли на отваряне: 30 °, 60 ° и 90 °, но в същото време тя е свободна да се отвори до максимално положение от 180 °. Системата се състои от две устройства, в случай на двукрила блиндирана врата те са монтирани в активното крило.


Закрепване на конструкцията на металните врати.

Носещата конструкция на металната (блиндирана) врата е съставена от два дебелостенни стоманени профила. Контра каса. която се анкерира в стената и към нея посредством винтове се закрепя основната каса носеща крилото на вратата. Всички метални детайли в една блиндирана врата на фирма Диере са поцинковани и прахово боядисани за дълготраиност и устойчивост на атмосферни влияния.


Блиндирани врати - Структура на крилото

  • Повече сигурност усигурена от повишаване на якостните характеристики благодарение на блиндираността на вратата

    Крилото е изработено от стоманена сърцевина със стоманено омега оребряване, което повишава устойчивостта на цялата конструкция на блиндираната врата. Точково заваряване на всеки един детайл придава една цялост на конструкцията. Интегрирани пасивни болта в задната част на крилото и лост наречен „ девиатор „ управляван от бравата не позволяват на касата да бъде искривявана от външна намеса. Защитна пластина в областта на бравата не позволява тя да бъде разпробивана от външна страна.

  • Повече комфорт усигурен от самите блиндирани врати Блиндирани врати

    Термо и шумо илоционни панели вътре в крилото предоставят отлична звуко- и топлоизолация. Изолирането от проникване на въздух и безшумното затваряне е гарантирано от PVC или EPDM Hi-Tech камерни уплътнители, разположени навсякъде по периметъра на блиндираното крило и рамката на вратите. Закрепващи капачки от пластифицирана стомана. направени от заоблени профили закрепват панелите на крилото, като подобряват външният вид на блиндираните врати и повишават устойчивостта и сигурността.